Contacto por Whatsapp 681022860

Taller

Grup Andreu disposa de tallers de cotxes a Girona, Olot, Blanes i Mont-ras. En cada un dels tallers, l’equip de Grup Andreu treballa i es compromet en reduir l' impacte ambiental generat per la seva activitat de reparació i recanvis i a contribuir en el desenvolupament sostenible.

Organitzem les operacions dutes a terme als nostres tallers per a garantir la optimització del consum d' energia i de la generació de residus amb tractaments de recuperació i reciclatge.

A més a més, a Grup Andreu ens preocupem pel manteniment i la seguretat del seu vehicle. L’equip de tots els tallers de cotxes del grup, tant de Girona, Olot, Blanes com Mont-ras, està format i capacitat amb l’objectiu de procurar que el seu cotxe es trobi en les millors condicions.

L'oli

 Per què necessita el meu cotxe oli de motor?

L'oli de motor protegeix el motor:

 • Contra el desgast durant l'arrencada en fred
 • Contra la corrosió
 • Contra el sobreescalfament, ja que contribueix a refrigerar del motor
 • També manté net el motor.

 Amb quina freqüència he de canviar l'oli?

La millor manera de saber amb quina freqüència ha de canviar l'oli és comprovar el manual del seu vehicle. Els fabricants indiquen l'interval ideal en funció del rendiment tècnic de l'oli i les característiques del motor.

Per als vehicles fabricats abans de 2000, s'aconsella canviar l'oli cada 7.500-15.000 km. Per als vehicles fabricats després de 2000, el període entre canvis d'oli pot ser més llarg 15.000-30.000 km.

Independentment del vehicle que tingui, el convidem a canvi d'oli a mínim un cop l'any per assegurar l'eficiència i el rendiment òptim del motor.

No obstant això, si sol realitzar viatges curts, és recomanable canviar l'oli més sovint.

 Amb quina freqüència he de canviar el filtre d'oli?

Per als vehicles fabricats abans de 2000, li aconsellem canviar el filtre d'oli cada 7.500-15.000 km.

Per als vehicles fabricats després de 2000, canviï aquest filtre cada 15.000-30.000 km.

Seguiu les instruccions del manual del fabricant del vehicle.

Amortidors: sempre en el bon camí

Els amortidors asseguren que els pneumàtics mantinguin sempre el contacte amb el terra. El cotxe es manté estable, independentment de les circumstàncies i vostè gaudeix d'un complet control i confort en la conducció.

 Què fan els amortidors?

La seva principal tasca és la d'absorbir totes les irregularitats del camí. El seu cotxe és més estable, en qualsevol maniobra, en qualsevol superfície i en totes les condicions meteorològiques. No està només més còmode, sinó també més segur.

 Què passa si els amortidors estan desgastats?

Els amortidors es desgasten gradualment i, sovint, el conductor no s'adona d'aquesta circumstància que el posa en perill. Quan els amortidors no funcionen bé, poden danyar els elements essencials del seu vehicle, com els pneumàtics i tots els elements perifèrics (paliers, ròtules, semieixos).

Els principals signes de desgast dels amortidors són els següents:

 • Majors distàncies de frenada.
 • Desgast dels pneumàtics i els components del xassís (ja que no estan en contacte constant amb el terra).
 • Pèrdua de control en corba.
 • Major risc de lliscament.
 • Un major consum de combustible.
 • Menys comoditat i marxa irregular.

 Amb quina freqüència han de ser verificats?

És convenient controlar cada 20.000-30.000 km.

Quan els amortidors són reemplaçats, el vehicle ha de ser equilibrat i alineat de nou per tal d'evitar que altres parts mecàniques es desgastin de manera anormal.

Els amortidors sempre s'han de canviar en parelles per garantir l'equilibri del seu cotxe.

En cap cas s'han de muntar amortidors de diferents marques o tipus en el mateix eix.

Els frens: el seu passaport a la seguretat

No s'ha de subestimar el paper dels frens a la seguretat del seu vehicle. Un bon manteniment i revisions regulars són vitals.

 Per què són tan importants els frens?

Els frens són la part més essencial per garantir la seguretat dels automòbils. Malgrat tots els avenços tecnològics recents, com els coixí de seguretat, encara hem de comptar amb els nostres frens per respondre ràpidament a les frenètiques condicions actuals del trànsit. No obstant això, almenys un 25% de cotxes tenen un mal funcionament dels frens.

 Amb quina freqüència he de fer una revisió de l'equip de frens?

Això depèn del seu estil de conducció i del nombre de quilòmetres que faci. Una gran quantitat de distàncies curtes i un canvi automàtic també requereixen major periodicitat en les revisions. Demani al seu especialista un assessorament personalitzat.

No obstant això, tingui en compte que necessita revisar els frens almenys un cop l'any (o una mitjana cada 20.000 quilòmetres). Especialment les parts que estan subjectes a desgast han de ser examinats de forma regular: els discos, els tambors, les pinces i les pastilles. El líquid de fre ha de ser revisat cada dos anys, ja que amb el pas del temps absorbeixen aigua de l'aire, reduint la seva eficàcia.

Pneumàtics: l'única unió entre cotxe i cotxe

Els pneumàtics són extremadament importants, ja que són l'únic contacte entre vostè i la carretera. La superfície de contacte entre un pneumàtic i la carretera és una àrea quadrada de 10 cm2 aproximadament.

Per això és important que es trobin sempre en perfecte estat. Assegureu-vos que estiguin en perfecte estat. Si busca assessorament, contacti amb un dels nostres agents i li buscarem la millor solució.

 Què fan els pneumàtics?

En resum, els pneumàtics tenen quatre funcions principals.
Suportar el cotxe: els quatre pneumàtics suporten el pes del seu vehicle.

Absorbir les irregularitats de la carretera: l'aire o nitrogen dels pneumàtics actuen com una molla i això augmenta considerablement la comoditat.

Transmetre la tracció i les forces de frenada: gràcies als pneumàtics, vostè pot conduir i frenar.

 Per què és important comptar amb uns bons pneumàtics?

Uns bons pneumàtics són, abans que res, la seva garantia per a un viatge segur i confortable. Un pneumàtic de qualitat inferior reduirà el rendiment del seu vehicle, en augmentar la distància de frenada i el risc de derrapatge. D'altra banda, una pressió inadequada o uns pneumàtics desgastats augmenten el consum de combustible i les emissions de CO2 i redueixen dràsticament la seva seguretat.

 Què puc fer per evitar danyar els pneumàtics?

Comproveu periòdicament la pressió dels seus pneumàtics. Vostè pot trobar la pressió recomanada en diferents plaques repartides pel vehicle (solen estar a l'interior de la tapa del combustible o al costat de la porta del conductor). Realitzi aquesta comprovació almenys una vegada al mes i sempre amb els pneumàtics freds. Uns pneumàtics amb baixa pressió faran que el seu vehicle sigui menys controlable, augmentaran la distància de frenada i es degradaran molt més ràpid. Uns pneumàtics amb pressió excessiva són igualment perillosos: redueixen l'adherència, la frenada és menys estable i es redueix el control del vehicle, la qual cosa pot portar a situacions potencialment perilloses. Trobi més informació sobre la pressió dels pneumàtics.

Comproveu periòdicament l'estat dels seus pneumàtics. Si veu indicis de danys o esquerdes, ha de prendre accions i substituir-los.

Comproveu regularment la profunditat de la banda de rodament. El mínim legal és de 1,6 mm per als pneumàtics normals. No obstant això, és recomanable canviar els pneumàtics quan la profunditat és inferior a 3 mm.

Si escolta algun so inusual o si el seu cotxe vibra, comprovi l'equilibrat dels pneumàtics i l'alineació de les rodes. En qualsevol cas, hauria de comprovar cada 15.000 quilòmetres.

Bateries

La bateria és el cor del seu motor. Si funciona correctament, el mateix passa amb el seu motor. I vostè gaudeix d'una conducció segura i agradable.

 Per què és important la bateria?

La principal tasca d'una bateria és proporcionar l'energia necessària per a la posada en marxa del motor i per al correcte funcionament dels dispositius electrònics del cotxe com llums, ràdio, alçavidres, alarmes, etc.

 Com sé quan alguna cosa està malament amb la bateria?

Si el seu cotxe no arrenca o arrenca però el motor està funcionant molt lentament, això indica que hi ha un problema amb la bateria. També ha de prestar atenció al senyal al quadre de comandament que indica "bateria". Si hi ha un problema amb la bateria, el senyal serà de color vermell.

 Com evitar problemes amb la bateria

A l'hivern, hi ha un risc més gran ja que el seu motor necessita més energia per arrencar. I també s'usen més dispositius que requereixen energia, com ara llums, calefacció del parabrisa, fars antiboira, etc. Per tot això, la major part dels problemes de bateria es produeixen durant la temporada d'hivern.

Per evitar problemes amb la bateria, li aconsellem que:

 • no deixi el vehicle estacionat amb les llums o la ràdio encesa.
 • eviti l'ús continuat del vehicle per a viatges de curta distància (la bateria només comença a recarregar després d'un viatge de 30-35 km.).

Poseu-vos en contacte amb nosaltres tan bon punt comenci a experimentar problemes.

 Amb quina freqüència he de canviar la bateria?

La bateria perd força amb el temps. La seva vida útil depèn d'una sèrie de factors i es pot reduir per exemple, a causa d'una gran quantitat de viatges curts. De mitjana, la vida útil de la bateria és d'aproximadament quatre a sis anys.

Si us preocupen la seguretat i el manteniment del vostre vehicle podeu demanar hora als nostres tallers en qualsevol moment i des de qualsevol lloc a través del web. Accedint al següent enllaç www.grupandreu.cat/ca/post-venta/cita-previa/ podreu reservar cita prèvia a qualsevol dels tallers de manteniment de cotxes que Grup Andreu té a Girona, Olot, Blanes i Mont-ras.

asdf
asdf
asdf
asdf
asdf
asdf
asdf
asdf
asdf
asdf